Boze Roemenen mogen niet trainen in Lyon

De voorbereiding van Roemenië op de beslissende groepswedstrijd op het EK tegen Albanië verloopt allesbehalve soepel. Bondscoach Angel Iordanescu heeft de nodige blessurezorgen binnen zijn selectie en bovendien mocht hij met zijn selectie zaterdag niet trainen in het stadion van Lyon, waar het gras gespaard moet worden. Het veld in het nieuwe Stade des Lumières is aangetast door de overvloedige regenval van afgelopen week.

De EK-wedstrijd tussen Oekraïne en Noord-Ierland donderdag in Lyon werd geteisterd door noodweer. Het duel lag zelfs een tijdje stil vanwege een zware hagelbui. De UEFA besloot zaterdag dat Roemenië en Albanië niet mochten trainen in het stadion, iets wat wel gebruikelijk is een dag voor de wedstrijd. De Roemenen, die met de trein van Parijs naar Lyon waren gekomen, moesten daardoor op het laatste moment uitwijken naar een ander veld.

,,Hierdoor komen we in de problemen'', mopperde bondscoach Iordanescu, die zondag voor de honderdste keer op de bank zit bij Roemenië. ,,Heel ons schema wordt omgegooid.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement