Bournemouth schikt voor ruim 5 miljoen

De Engelse voetbalclub Bournemouth heeft een schikking van ruim 5 miljoen euro getroffen met de EFL, de organisatie achter de drie competities die onder de Premier League zitten. De zaak dateert van drie jaar geleden, toen Bournemouth als kampioen van het Championship voor het eerst promoveerde naar de hoogste klasse in Engeland. De club voldeed in het seizoen 2014-2015 niet aan de financiële regels.

Bournemouth eindigde destijds voor liefst 43 miljoen euro in de rode cijfers, maar promoveerde wel naar de Premier League. Op het hoogste niveau in Engeland stroomt het geld binnen bij de clubs vanwege lucratieve tv-deals.

Afhandeling van de zaak liet lang op zich wachten omdat Queens Park Rangers, dat in 2015 juist degradeerde uit de Premier League, de regels wat betreft Financial Fair Play in de tussentijd aanvocht bij een arbitragehof. Drie jaar later ligt er nu toch een schikking op tafel. Bournemouth, de club van Oranje-international Nathan Aké, eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de Premier League.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement