Bosz nog geheimzinnig over Cillessen

Het is nog niet duidelijk wie er woensdagavond in het doel staat bij Ajax in het allesbeslissende duel met FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League. Trainer Peter Bosz van Ajax vertelde dinsdagavond in Rusland op zijn persconferentie over de wedstrijd dat hij een keus heeft gemaakt maar dat hij zijn beslissing later op de avond eerst deelt met zijn spelers.

Eerste doelman Jasper Cillessen staat in de belangstelling van FC Barcelona en om die reden ontbrak hij zaterdag tijdens het door Ajax verloren thuisduel met Willem II (1-2). Andre Onana verdedigde toen het doel van de Amsterdammers.

Cillessen reisde wel mee naar Rostov. ,,Hij is nog steeds Ajacied en dus kan ik hem gebruiken. We nemen altijd drie keepers mee'', legde Bosz uit over die keuze. Cillessen moet in Barcelona de opvolger worden van Claudio Bravo, die op weg is naar Manchester City. Bravo arriveerde dinsdag in Manchester om medisch gekeurd te worden.

Bertrand Traouré

De thuiswedstrijd van Ajax tegen Rostov eindigde vorige week in 1-1. De Amsterdammers moeten woensdagavond scoren om zich te kwalificeren voor het Europese hoofdpodium. Het zal de speelwijze van Ajax niet beïnvloeden, legde Bosz uit. ,,We spelen altijd aanvallend voetbal. Het is makkelijk voor ons, we kunnen ons eigen systeem spelen. We zullen alles doen om te winnen en we zullen de tactiek aanpassen als de situatie daar om vraagt’’, zei hij.

De nieuwe spits Bertrand Traouré, die Ajax dit seizoen huurt van Chelsea, kijkt uit naar de wedstrijd in de Russische hitte. ,,Het is heel belangrijk voor de club en voor de fans. Ik ben blij om bij Ajax te zijn maar het is nog niet perfect. Het is belangrijk voor mij om nu goede resultaten te gaan boeken, om te gaan scoren en om wedstrijden te gaan winnen'', zei hij...''

De geschiedenis en de statistieken zijn niet in het voordeel van Ajax. Het is zes jaar geleden dat een Nederlandse club zich via de voorronde wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Destijds kwalificeerde Ajax zich ten koste van Dinamo Kiev.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement