Bora - Argon 18 zoekt schijnwerpers in Tour

De Duitse wielerploeg Bora - Argon 18 zoekt in de komende Tour de France nadrukkelijk de schijnwerpers. Het continentale team heeft net als vorig jaar een wildcard gekregen voor de Franse etappekoers. Bora - Argon 18 gaat voor volgend jaar een licentie voor de WorldTour aanvragen, waarmee het automatisch zou worden toegelaten tot de grote koersen.

De Duitse ploeg wil zich in de komende Tour in de kijker rijden. Niet alleen met het oog op een mogelijke WorldTour-licentie, maar ook om het 'Grand Départ' van volgend jaar in Düsseldorf te promoten. De negen renners van Bora - Argon 18 rijden in Frankrijk rond met een speciaal tenue, waarop het logo van Düsseldorf 2017 staat.

De Duitse kampioen Emanuel Buchmann en de Oostenrijker Patrick Konrad zijn de mannen voor het klassement. De Ier Sam Bennett hoopt zich te kunnen mengen in de massasprints. De ploeg bestaat verder uit Shane Archbold uit Nieuw-Zeeland, de Tsjech Jan Bárta, Cesare Benedetti uit Italië, de Pool Bartosz Huzarski en de Duitsers Andreas Schillinger en Paul Voss. Etappewinst is het grote doel van Bora - Argon 18.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement