Boom ontgoocheld na laatste plaats

Ruim zeven minuten nadat wereldkampioen Mathieu van der Poel zaterdag als winnaar van de wereldbekercross van Heusden-Zolder de finish was gepasseerd, eindigde de lijdensweg van Lars Boom.

De Vlijmenaar, voor het eerst sinds jaren terug in een cross, kwam als 43e en laatste over de streep. ,,Ik heb echt afgezien vandaag", zei Boom, die mikte op een plaats in de top tien, na afloop. ,,Mijn rug deed pijn en ik voelde me nooit goed op de fiets."

Boom had zijn rentree een week eerder gepland maar moest wegens ziekte afzeggen voor de Scheldecross en de wereldbekerwedstrijd in Namen. De buikgriep wilde hij niet als excuus opvoeren. ,,Ik voelde me nooit fit, het ging gewoon heel hard. Ik had op zich wel een goede start, maar daarna ging het alleen maar slechter. Ik kon nooit echt een tempo vastpakken, zelfs niet op de weg. Het liep gewoon niet lekker."

Voor de rugklachten had Boom, die half januari op de weg de Tour Down Under rijdt, wel een verklaring. ,,Abnormaal is dat niet. Het is mijn eerste cross, een technische omloop, draaien en keren, het gaat zo snel. Je kan wel trainen in het veld, maar dat is toch niet hetzelfde als in een wedstrijd."

Boom vervolgt zijn korte crosswinter met een optreden dinsdag in Loenhout en op 2 januari in Surhuisterveen ,,Op dit moment kijk ik niet echt uit naar die twee wedstrijden. Ik ben ontgoocheld'', zei hij zaterdag. ,,Dat kan ook niet anders. Ik finish op ruim zeven minuten en word bijna gedubbeld. Dat is niet fijn. Het is niet dat ik af wilde stappen, maar leuk is anders. Ik wilde hier crossen en goed trainen, een uur intensief bezig zijn. Dat moet ik meenemen uit deze wedstrijd. Ik hoop dat het in die andere twee veldritten beter gaat.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement