Bondscoach Deschamps en spits Benzema tevreden

Bondscoach Deschamps en spits Benzema tevreden ANP

De Franse bondscoach Didier Deschamps sprak na het enerverende duel met Portugal (2-2) van een echt voetbalgevecht. "We gaven twee goals weg door fouten. Niettemin hebben we gespeeld voor de winst. Het is mooi dat we toch nog bovenaan zijn geëindigd in onze groep. Dat blijft toch de beste klassering. We gaan er even van genieten en ook even uitrusten en daarna beginnen we aan een nieuwe strijd", doelde hij op het komende duel in de achtste finales met Zwitserland.

Karim Benzema, terug in de Franse ploeg na ruim 5,5 jaar, was blij dat hij eindelijk weer eens had gescoord. In de voorbereiding op het EK en in de eerste twee groepsduels was hem dat nog niet gelukt. Tegen Portugal scoorde de spits van Real Madrid meteen twee keer. "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld. Maar het is wel fijn dat ik nu aan alle verwachtingen heb voldaan. Ik zal mijn twee treffers even gaan koesteren, samen met de mensen om me heen."

Deschamps prees Benzema voor zijn mentale kracht. "Hij loerde in de Franse ploeg al een tijdje op doelpunten en nu heeft hij ze ook. Hij heeft altijd geloof in zichzelf gehouden en ik heb ook altijd vertrouwen in hem gesteld. Mooi voor hem en voor ons dat de ban nu gebroken is."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal