Bokser Pacquiao bevestigt rentree

De Filipijnse bokser Manny Pacquiao heeft zijn rentree in de ring bevestigd. Hij neemt het 5 november op tegen de Amerikaan Jessie Vargas, liet de oud-wereldkampioen weten. Pacquaio's promotor had vorige maand al aan de Amerikaanse sportzender ESPN laten weten dat 'Pac-man' in het najaar de handschoenen weer aan wilde trekken.

,,Boksen is mijn passie'', verklaarde Pacquiao zijn terugkeer. ,,Ik mis wat ik in de gym en de ring voor elkaar heb gekregen.'' Pacquiao veroverde in zijn loopbaan acht wereldtitels in verschillende gewichtsklassen. In 2015 verloor hij het 'gevecht van de eeuw' van Floyd Mayweather.

De 37-jarige bokste sindsdien nog een partij. Tegen de Amerikaan Timothy Bradley boekte hij begin april zijn 58e zege in 66 partijen. Twee keer eindigde een gevecht onbeslist.

Na het gevecht tegen Bradley besloot hij zich uit de sport terug te trekken om zich op zijn politieke carrière in de Filipijnen te richten. Zijn rentree mag zijn politieke werk niet in de weg zitten, verklaarde de Filipijnse senator. Tot die positie werd hij in juni verkozen. Daarvoor diende hij zes jaar als volksvertegenwoordiger voor de provincie Sarangani.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement