Bockarie snelt naar halve finales 100 meter

Solomon Bockarie staat nog in de schaduw van topsprinter Churandy Martina, maar hij pakt steeds meer straaltjes zonneschijn. De 29-jarige atleet uit Zoetermeer, geboren in Sierra Leone en sinds 2015 in het bezit van een Nederlands paspoort, maakte woensdag indruk op de eerste dag van de EK atletiek in Amsterdam. Hij won in het Olympisch Stadion zijn serie van de 100 meter in 10,26 en plaatste zich met gemak voor de halve finales van het koningsnummer.

,,Ik had een slechte start, maar de acceleratie was wel goed. Een normale race, zou ik zeggen’’, was het nuchtere commentaar van de sprinter, die vorige maand bij de NK ook al verraste door zich op de 200 meter te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio. Hij liep in het spoor van 'leermeester’ Martina naar het zilver in 20,44, zes honderdsten onder de scherpe limiet voor Rio.

,,Ik ben denk ik wel iets beter op de 200 meter, maar op de 100 meter wil ik ook naar Rio. Ik heb mezelf wel doelen gesteld deze EK: uiteraard de finale, graag onder de olympische limiet van 10,14 en misschien een medaille. Ik ga het proberen.’’

Tweede

Hensley Paulina vergezelde hem door in zijn heat van de 100 meter als tweede te eindigen in 10,36. Beide Nederlandse sprinters komen donderdag weer in actie, als ook Martina acte de présence geeft. De voormalige Europees kampioen op de 200 meter is direct toegelaten tot de halve finales.

Succes was er ook voor Nicky van Leuveren en Lisanne de Witte. Zij plaatsten zich met speels gemak voor de halve finales van de 400 meter. Zowel Van Leuveren (52,45) als De Witte (52,84) won haar serie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement