Blind volgt zijn hart en is weer thuis

Daley Blind wekte enigszins verbazing om al op 28-jarige leeftijd terug te keren bij Ajax. ,,Maar dit is een heel mooie optie waar ik vol voor wil gaan. Ajax is thuis, Amsterdam is thuis. Dit voelt goed", zei hij voor de camera van Ajax TV.

Blind erkent dat Ajax niet de enige geïnteresseerde club was om hem van Manchester United over te nemen. ,,Je gaat dan alle opties naast elkaar leggen en alles afwegen", vertelt hij. ,,Je kijkt naar de mogelijkheden van de clubs en hoe concreet ze zijn. Dit gaf mij het beste gevoel. Ik heb de keuze met mijn hart en op gevoel genomen."

Ajax betaalt maximaal 20,5 miljoen euro voor Blind, die in vier jaar bijna 150 duels voor Manchester United speelde. Dat maakt hem de duurste aankoop ooit van Ajax. ,,Ik kom niet om af te bouwen", benadrukte de 54-voudig international die dinsdag voor het eerst trainde met zijn nieuwe ploeggenoten. ,,Ik ben super gretig."

Goede mix

Blind gaat als middenvelder of centrale verdediger voetballen bij de club waarmee al vier landstitels veroverde. Hij weet nog niet of hij volgende week woensdag al tegen Sturm Graz in de voorronde van de Champions League kan spelen. ,,Ik heb pas drie of vier keer getraind", zei hij. ,,Ik ben gretig maar het moet wel verantwoord zijn. Het seizoen is nog lang."

Blind verwacht veel van Ajax in het komende seizoen. ,,We hebben een talentvol elftal, maar ook ervaren spelers als Dusan Tadic, Siem de Jong, Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar. We hebben een goed mix van ouderen en talenten en moeten er nu als één team voor gaan."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement