Blessure Piqué vergroot zorgen van Koeman

Blessure Piqué vergroot zorgen van Koeman ANP

Trainer Ronald Koeman hoopt dat het meevalt, maar volgens Spaanse media moet hij het bij FC Barcelona mogelijk vier tot zes maanden doen zonder Gerard Piqué. De 33-jarige verdediger ging zaterdag in de verloren competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid (1-0) na een uur spelen aangeslagen van het veld. De eerste diagnose van de medische staf wees uit dat Piqué een verstuikte rechterknie heeft.

"Ik zag dat hij veel pijn had, maar ik heb zowel hem als de doktoren nog niet gesproken", zei Koeman. "We moeten afwachten wat er zondag uit het medische onderzoek komt." Als Piqué schade heeft aan de kniebanden, dan is hij maanden uitgeschakeld.

Sergi Roberto kwam ook niet ongeschonden van het veld. De rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, liep een spierblessure op. "Ik maak me zorgen, net als veel andere trainers", zei Koeman. "We hebben zo'n druk programma."

Koeman zag eerder al zijn jonge aanvaller Ansu Fati voor zeker vier maanden uitvallen met een meniscusblessure. Middenvelder Sergio Busquets ontbrak tegen Atlético vanwege een knieblessure, net als verdediger Samuel Umtiti die al geruime tijd kampt met fysieke problemen. Met Clément Lenglet heeft Koeman nog maar één fitte centrumverdediger over. Middenvelder Frenkie de Jong speelde de afgelopen weken al een paar keer centraal achterin, deels noodgedwongen.