Blatter zal zich neerleggen bij oordeel CAS

Sepp Blatter zal zich neerleggen bij het oordeel van het internationaal strafhof voor de Sport (CAS). Als dat zijn schorsing door de ethische commissie van de FIFA bevestigd, zal hij niet meer in beroep gaan. ,,Ik ben een voetballer en als voetballer moet je ook een nederlaag kunnen accepteren als de scheidsrechter dat bepaalt'', zei Blatter (80) donderdag na de hoorzitting in Lausanne.

Voor aanvang was de gevallen oud-voorzitter van de wereldvoetbalbond nog vol goede moed. ,,Ik hoop dat het positief voor mij uitvalt'', zei de bejaarde Zwitser bij aankomst in het gerechtsgebouw. Hij mocht de leden van het Hof uitleggen waarom hij ten onrechte uit zijn functie werd gezet wegens corruptie. Blatter betaalde onder meer dubieuze bedragen aan zijn toenmalige plaatsvervanger Michel Platini voor geleverd advies.

Na appel werd de schorsing van Blatter wegens diens grote verdiensten voor het voetbal met twee jaar gereduceerd tot zes. Platini mocht uiteindelijk vier jaar geen rol spelen binnen de FIFA. De Fransman, ex-voorzitter van de UEFA, was donderdag ook aanwezig in Lausanne. Het is nog niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement