Blatter verlaat intensive care na week in kunstmatige coma

Blatter verlaat intensive care na week in kunstmatige coma ANP

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft de intensive care verlaten na een ingrijpende hartoperatie. De 84-jarige Zwitser werd een week in een kunstmatige coma gehouden. Dat heeft zijn dochter Corinne Blatter Andenmatten gemeld aan Zwitserse media.

"Hij maakt dagelijks progressie, weliswaar in kleine stapjes", aldus zijn dochter. "De doktoren zijn blij met zijn gesteldheid, maar er is nog een lange weg te gaan."

Blatter testte in november positief op het coronavirus en onderging aan het einde van het jaar een hartoperatie. Die operatie was volgens zijn dochter "gecompliceerder en gevaarlijker dan vooraf verwacht".

Schorsing

Het is niet de eerste keer dat Blatter worstelt met gezondheidsproblemen. In 2015 moest hij worden behandeld op de intensive care vanwege een stoornis in zijn immuunsysteem.

Blatter leidde de FIFA van 1998 tot 2015. Hij zit een schorsing van zes jaar uit voor alle voetbalgerelateerde activiteiten wegens ethische schendingen. In december deed de FIFA nog een nieuwe aangifte tegen hem wegens een verdenking van crimineel mismanagement bij het peperdure FIFA-museum, dat in 2016 werd geopend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport