Blatter op 25 augustus bij sporttribunaal CAS

De voormalige FIFA-baas Sepp Blatter verschijnt op 25 augustus voor het internationaal sporttribunaal CAS. De tachtigjarige Zwitser vecht de schorsing aan die hij eind vorig jaar kreeg opgelegd door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA. Blatter werd in eerste instantie voor acht jaar geschorst vanwege een dubieuze deal met Michel Platini, de beroepscommissie van de FIFA haalde daar later twee jaar vanaf.

De zaak draait om een betaling van Blatter aan Platini. De Zwitser maakte in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro over aan de Franse UEFA-voorzitter. Platini kreeg dat bedrag voor werkzaamheden die hij jaren daarvoor had verricht voor de oude baas van de FIFA. Volgens de ethische commissie wekte dat de schijn van omkoping en corruptie.

Platini vocht zijn schorsing eerder al aan bij het CAS. Zijn schorsing werd weliswaar teruggebracht tot vier jaar, maar de gewenste kwijtschelding bleef uit. De Franse voetbalheld stapte daarna op als UEFA-voorzitter. Blatter meldt zich op 25 augustus in Lausanne bij het CAS. Een uitspraak wordt kort daarna verwacht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement