Blamage Cambuur tegen Helmond Sport

Cambuur leed vrijdagavond een pijnlijke nederlaag in Brabant. Helmond Sport was met 1-0 te sterk.

Het was voor Helmond Sport de eerste overwinning van het seizoen. Cambuur staat momenteel op een beschamende dertiende plaats.

Cambuur mocht van Helmond Sport de bal hebben, maar de ploeg van Rob Maas speelde in een veel te laag tempo. Gevaarlijk werd Cambuur dan aanvankelijk ook nauwelijks.

Eén van de weinige keren dat Helmond Sport in de eerste helft voor het doel van Leonard Nienhuis kwam, was het wél gelijk raak. Marc Höcher was trefzeker uit een vrije trap. Het was niet de eerste keer dit seizoen, dat Cambuur werd geklopt uit een standaardsituatie.

Na rust viel Cambuur logischerwijs aan. De grote kansen waren echter voor de thuisploeg. Giovanni Hiwat (ex-Cambuur) miste bijvoorbeeld ook goede mogelijkheid, net als Steven Edwards.

En Cambuur? Martijn Barto was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd door Helmond Sport van de doellijn gehaald. Na een rits hoekschoppen kreeg Michiel Hemmen diep in blessuretijd dé uitgelezen kans om alsnog een punt mee naar Leeuwarden te nemen. De spits faalde echter - en enkele seconden daarna stapte Cambuur met een enorme kater van het veld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement