Bezwaar tegen FC Twente in Jupiler League

FC Twente is wat betreft de clubs uit de Jupiler League niet welkom in die divisie. Dat maakten de clubs donderdag bekend in een gezamenlijk statement. Ze maken bezwaar tegen de deelname van de Enschedese club aan de eerste divisie van het profvoetbal.

De licentiecommissie van de KNVB besloot woensdag om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League vanwege wanbeleid in de voorbije jaren. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de clubs uit de eerste divisie spraken ze over die degradatie van Enschedese club. ,,We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de play-offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.''

,,Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen'', staat in het statement. De clubs willen opheldering en ondersteunen de straf voor de club uit Enschede dan ook niet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement