Besef moet bij Van der Breggen nog komen

Heel blij kon wielrenster Anna van der Breggen zondag direct na winst van haar gouden medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen nog niet zijn. Daarvoor had de harde val van landgenote Annemiek van Vleuten, die op weg was naar de zege, te veel indruk gemaakt.

,,Ik zag Annemiek liggen. Het zag er schokkend uit. Je schrikt je rot'', aldus Van der Breggen. ,,Dan duurt het even voordat je je realiseert dat je door moet fietsen.''

De Zweedse Emma Johansson, die ook deel uitmaakte van het groepje dat achter Van Vleuten en de Amerikaanse Mara Abbott reed, zei tegen Van der Breggen: ,,Kom op, we doen het voor Annemiek.''

Lang leek Van der Breggen te moeten strijden voor plek twee, maar ze slaagde er samen met Johansson en de Italiaanse Elisa Longo Borghini toch nog in Abbott (die een maximale voorsprong op het drietal had van 38 seconden) voorbij te fietsen.

Hoewel Van der Breggen niet bekend staat als goede sprintster, plaatste ze op 150 meter voor de finish de beslissende demarrage.

,,Ik zag dat bordje van 150 meter staan, en ik dacht: ik ga. Heel onwerkelijk allemaal dit'', aldus de Nederlandse, die na de finish kort juichte, maar daarna vooral wilde weten hoe het met Van Vleuten ging.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement