Bertens verliest finale Gstaad

Tennisster Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd het proftoernooi in Gstaad op haar naam te schrijven. Ze kreeg in de finale op het Zwitserse gravel in drie sets klop van thuisspeelster Viktorija Golubic. Na twee uur spelen stond het 4-6 6-3 6-4 in het voordeel van Golubic.

Bertens stond voor de tweede keer dit jaar in de eindstrijd van een toernooi uit de WTA Tour. Eind mei veroverde de 24-jarige Westlandse in Neurenberg haar tweede titel, na haar primeur in 2012 in het Marokkaanse Fès. De Nederlandse reikte dit jaar ook tot de halve finales van Roland Garros en de derde ronde van Wimbledon.

Bertens beleefde drukke dagen in Gstaad. Vanwege regenval liep het toernooi in Zwitserland zo veel vertraging op, dat de speelster uit Wateringen zowel vrijdag als zaterdag twee keer de baan op moest in het enkelspel. De nummer 26 van de wereld rekende in de kwartfinale wel af met de als eerste geplaatste Zwitserse favoriete Timea Bacsinszky.

Gevarieerd

In de finale stuitte ze echter op een gretige Golubic, die het Bertens lastig maakte met gevarieerd tennis. De nummer 105 van de wereld profiteerde ook van slordig tennis van Bertens, die nog wel de eerste set naar zich toe trok na een achterstand van 4-3.

In het tweede bedrijf liep het helemaal niet bij de Nederlandse, die te vaak haar servicegame inleverde en veel onnodige fouten maakte. In de derde set waren er wel kansen voor Bertens alsnog door te drukken, maar haar Zwitserse tegenstandster bleek een taaie met een ruim assortiment aan slagen. Golubic maakte het op haar eerste wedstrijdpunt af.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement