Bertens nummer 27 van de wereld

Kiki Bertens heeft zoals verwacht opnieuw een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst. De tennisster uit Wateringen vindt zichzelf maandag, drie dagen nadat ze op Roland Garros tot de halve finales reikte, terug op de 27e plaats. Bertens begon aan het toernooi in Parijs als de nummer 58 van de wereld.

Ook die laatste klassering betekende een stijging van 31 plaatsen. Die werd veroorzaakt door toernooiwinst in Neurenberg. Met de 27e plaats heeft ze nu haar hoogste positie ooit bereikt, drie jaar geleden stopte haar opmars op plaats 41.

In Rosmalen heeft Bertens komende week de nodige punten te verdedigen. Ze bereikte er vorig jaar de halve finales.

Leiding

De Amerikaanse Serena Williams behield de leiding, maar ze zag Garbine Muguruza wel opschuiven naar de tweede plaats. De winst van Roland Garros leverde de Spaanse, die Williams in de finale aftroefde, een stijging van twee plaatsen op. Dat kostte de Poolse Agnieszka Radwanska en de Duitse Angelique Kerber, in de eerste ronde geklopt door Bertens, een plek.

Bij de mannen denderde Dominic Thiem de top tien binnen. De Oostenrijker bereikte in Parijs de halve finales en steeg van de vijftiende naar de zevende plaats. De Serviër Novak Djokovic, winnaar op Roland Garros, behield uiteraard de leiding. Robin Haase is op plaats 82 de hoogst geklasseerde Nederlander.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement