Bertens 'komt er weer aan' maar 'stapje voor stapje'

Bertens 'komt er weer aan' maar 'stapje voor stapje' ANP

Kiki Bertens komt er weer aan, zo meldt ze via social media. De beste tennisster van Nederland deelde op Instagram een filmpje waarin ze met krukken een aantal stappen zette.

"Ik ga nog niet zo hard hoor, maar ik kom eraan. Stapje voor stapje", schreef de 28-jarige Bertens, de nummer 9 van de wereld, bij de video waarop haar linkeronderbeen in een brace zit.

Bertens liet zich eind oktober opereren aan een achillespees en is om die reden lang uitgeschakeld. Ze mist onder meer de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat in principe in januari moet plaatsvinden.

"Ik liep al erg lang met klachten aan mijn achillespees. Dit belemmerde mij de laatste tijd te veel in trainingen en wedstrijden", schrijft Bertens. "De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen was me te laten opereren. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen", schreef Bertens vorige maand. Sinds Roland Garros, begin oktober, kwam ze niet meer in actie.