Bertens kiest voor Rio

Kiki Bertens wil komende zomer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De tennisster heeft een keuze gemaakt en laat enkele WTA-toernooien schieten, vertelde haar trainer Raemon Sluiter dinsdag.

Bertens dwong kwalificatie afgelopen weken af door haar halve finale op Roland Garros en een reuzensprong op de wereldranglijst. ,,De Olympische Spelen zitten nu in het schema. Als sporter wil je daar toch graag naartoe'', aldus Sluiter.

De 24-jarige Wateringse gaat nog wel om tafel met technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF om te spreken over de details, vertelde Sluiter. Als voorbeeld noemde hij het meelopen bij de openingsceremonie dat door dubbelspecialist Jean-Julien Rojer ook als belangrijke voorwaarde is genoemd voor deelname aan de Spelen. ,,Tennissers hebben vaak het gevoel gehad dat ze een normaal toernooi spelen. Kiki wil echt het gevoel van de Olympische Spelen'', aldus haar coach.

NOC*NSF hanteert het principe dat sporters niet mee mogen lopen bij de opening als ze binnen twee dagen erna in actie moeten komen. ,,We moeten de sfeer niet onderschatten. Wat je daar van meekrijgt doet ook iets met iemand. Ik heb respect voor de richtlijnen maar het zijn volwassen profs die daar een hele goede afweging over kunnen maken'', oordeelt Sluiter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement