Bertens: Wimbledon haalbaar

De deelname van Kiki Bertens aan Wimbledon is niet in gevaar. ,,Wimbledon is in principe geen probleem'', zei de tennisster dinsdag in Rosmalen over de kuitblessure die ze heeft overgehouden aan haar spectaculaire optreden op Roland Garros.

Wimbledon begint op 26 juni en het herstel van het scheurtje in haar kuit duurt nog ongeveer twee weken. ,,Ik moet nu rusten en kijken hoe het herstelt, maar ik wil zo snel mogelijk weer fit op de baan staan'', aldus Bertens, die moest afzeggen voor het WTA-toernooi in Rosmalen. Toch trok ze daar dinsdag met haar aanwezigheid de meeste aandacht.

Het is onduidelijk wanneer het scheurtje is ontstaan, legde Bertens op een persconferentie uit. Na haar winst in de kwartfinale in Parijs op Timea Bacsinszky is een echo gemaakt, maar daarop was geen schade te zien. In de halve finale tegen Serena Williams speelde Bertens met pijnstillers. Bij een MRI-scan maandag in Nederland werd de blessure ontdekt. ,,Ik heb pijn gehad op de baan, maar heb er ook van kunnen genieten en ben blij dat ik de wedstrijd heb kunnen uitspelen.''

Bertens wilde in Rosmalen spelen en een week later op Mallorca. In de week vóór Wimbledon stond training gepland. Ze dreigt nu zonder wedstrijdritme op het 'heilige' gras in Londen te verschijnen. Haar trainer Raemon Sluiter heeft zaterdag direct contact opgenomen met de directie van het toernooi in Eastbourne, om te kijken of ze een wildcard kan krijgen als haar herstel voorspoedig verloopt. ,,Als het herstel doorzet, is het wel fijn om nog wat wedstrijden op gras te spelen'', aldus Sluiter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement