Bertens 26e op wereldranglijst

Tennisster Kiki Bertens heeft maandag de hoogste plaats op de wereldranglijst bereikt uit haar loopbaan. De 24-jarige Wateringse boekte winst door haar resultaat op Wimbledon, waar ze de derde ronde bereikte. Ze staat nu op plaats 26.

Bertens had zich genesteld in de top dertig door haar klinkende prestatie op Roland Garros. Na haar halve finale op het gravel in Parijs steeg ze al naar de 27e plaats, destijds nog haar hoogste notering.

Richel Hogenkamp, die op Wimbledon veel punten had te verdedigen en het kwalificatietoernooi niet overleefde, maakt een flinke duikeling op de ranglijst. Ze zakt ruim veertig plaatsen naar plek 176 en is voorbijgestreefd door Cindy Burger, die zich op plek 149 na Bertens de beste Nederlandse mag noemen.

Mannen

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog steeds aangevoerd door Serena Williams, de Amerikaanse die afgelopen weekeinde Wimbledon voor de zevende keer won. Verliezend finaliste Angelique Kerber ging Garbiñe Muguruza en Agnieska Radwanska voorbij en staat nu op de tweede plaats.

Voor de Nederlandse mannen veranderde er niet veel. Robin Haase steeg drie plaatsen. Op plek 95 is hij de enige Nederlander in de top honderd. Igor Sijsling won twee plekken en staat 116e, Thiemo de Bakker geeft vijf plaatsen toe en is 132e.

Novak Djokovic, die zijn titel op Wimbledon kwijtraakte door een vroege uitschakeling in de derde ronde, voert de ATP-lijst nog altijd met riante voorsprong aan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement