'Berlusconi praat over verkoop AC Milan'

Silvio Berlusconi gaat mogelijk afstand doen van AC Milan. De 79-jarige clubeigenaar en oud-premier van Italië is volgens de Italiaanse krant Il Messaggero bereid te praten met een Aziatisch consortium over verkoop van in eerste instantie 70 procent van de aandelen. De familie Berlusconi wilde niet reageren op de publicatie van woensdag.

Volgens de krant, die zich beroept op bronnen bij de bank, is de Chinese Wanda Groep een van de geïnteresseerde partijen. Wanda bezit al 20 procent van de aandelen van de Spaanse club Atlético Madrid. De Aziaten zouden al een bod hebben uitgebracht van 700 miljoen euro, inclusief schulden à 188,5 miljoen. Berlusconi zocht eerder alleen naar een partij die een minderheidsbelang in de club wil krijgen.

De familie kocht de club dertig jaar geleden en won in die periode vijf keer de Champions League. De afgelopen vijf jaar zat zelfs een landstitel er echter niet meer in. Na de teleurstellende tiende plaats van vorig jaar staat de ploeg nu even tegenvallend zevende.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement