Bergsma komt terug op beschuldiging aan Kramer: 'Ik ben fout geweest'

Jorrit Bergsma heeft zijn excuses aangeboden aan Sven Kramer voor de beschuldiging die hij na afloop van zijn zilveren 10 kilometerrace deed aan het adres van zijn concurrent.

In een eerste reactie na de wedstrijd liet de schaatser uit Aldeboarn er geen misverstand over bestaan uit welke hoek volgens hem het verhaal komt dat de Volkskrant in de ochtend naar buiten bracht. ,,Er is maar één persoon die probeert onze ploeg of mij uit balans te brengen. Die persoon kun je zelf wel invullen", zei Bergsma. Gevraagd of hij het kamp-Kramer bedoelde, zei Bergsma: ,,Daar duidt het wel erg op.''

De Volkskrant schreef donderdag dat Jillert Anema, trainer van Bergsma, bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014 zou hebben geprobeerd namens Frankrijk een 'deal' met Nederland te maken over een olympische race op de ploegachtervolging (mannen).

Enkele uren later, in de uitzending van NOS-programma Studio Sportwinter (later vanavond uitgezonden), maakte Bergsma zijn excuses voor z'n eerdere uitspraken. ,,Ik ben fout geweest dat ik het bij het kamp-Kramer heb gelegd. Dat was slecht. Ik denk wel dat het doelbewust is gebeurd. Iemand die mij uit balans wilde brengen."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement