Berenloop Terschelling gaat door als prestatieloop op anderhalve meter

Sfeerbeeld uit een eerdere editie van de Berenloop, die in 1997 voor de eerste keer werd gehouden. Foto: Anne Zorgdrager

De organisatie van de Berenloop op Terschelling heeft de knoop doorgehakt en besloten dat, ondanks de coronamaatregelen, op zondag 1 november de marathon en de halve marathon doorgaan.

De inschrijving voor zowel de halve als de hele marathon opende woensdag en volgens Jouke Valk van SV Friesland liep het meteen storm. „Je merkt dat heel veel lopers zielsgelukkig zijn dat ze eindelijk weer een ‘echte’ wedstrijd kunnen lopen. We zitten op alle afstanden dan ook bijna vol.” Op de hele marathon hebben al meer mensen zich aangemeld dan er vorig jaar überhaupt aan meededen.

Er zijn nog steeds beperkende maatregelen van kracht, dus is er een werkgroep bezig gegaan de Berenloop anders in te vullen. Start en finish worden van elkaar gescheiden en er wordt gestart in groepen. Ook geldt de anderhalve meter nog steeds.

De gefaseerde start - een voorwaarde voor de vergunning - zorgt ervoor dat de loop dit jaar geen wedstrijd is, maar een prestatieloop. ,,Er is wel tijdswaarneming en een einduitslag, maar er worden na afloop geen prijzen uitgereikt'', zegt Valk. ,,Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en loopshirt.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport