Bennema: ik zou Ad Roskam even bellen

Coach Bart Bennema van atlete Dafne Schippers had donderdagavond een goede tip voor de dienstdoende verslaggevers in het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro. ,,Bel technisch directeur Ad Roskam even, of anders de estafettecoaches'', zei hij na de huldiging van zijn vertrouweling door koning Willem-Alexander voor het zilver op de 200 meter van woensdag. ,,Ik weet niet waarom er geen protest is ingediend, daarvoor moet je niet bij mij zijn.''

Bennema reageerde desgevraagd op de ophef, die vooral in Nederland ontstond over het verloop van de 4x100 meter en met name over de slechte wissel tussen startloopster Jamile Samuel en Schippers. Mede daardoor liep de Nederlandse ploeg een vooraf vrijwel zeker plaats in de finale mis. Schippers ging te vroeg weg, moest even inhouden en dat kwam mogelijk doordat er een Ghanese atlete achter haar in haar baan verscheen.

Een Nederlands protest, dat binnen een uur na de race moet worden ingediend, bleef echter naar verluidt uit. Roskam was in Rio nog niet direct beschikbaar voor commentaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement