Belgische voetbalclub Waasland-Beveren roept fans op tot erehaag

Belgische voetbalclub Waasland-Beveren roept fans op tot erehaag ANP

De Belgische voetbalclub Waasland-Beveren heeft de eigen fans opgeroepen om zaterdagavond in de buurt van het stadion, weliswaar coronaproof, een erehaag te vormen bij de aankomst van de spelersbus. Waasland-Beveren speelt de belangrijke wedstrijd tegen Seraing met als inzet een plek in de hoogste afdeling.

"Zaterdag is het D-Day! De tweede wedstrijd van de barrages tegen RFC Seraing wordt er eentje op leven of dood voor onze Leeuwen, de allerlaatste kans op het behoud in de eerste klasse", aldus Waasland-Beveren.

"Nu de deuren van stadion Freethiel helaas gesloten blijven, zocht de club in samenwerking met het gemeentebestuur naar een oplossing om alsnog onze spelers te kunnen aanmoedigen. Jullie enthousiasme geeft hen ongetwijfeld een boost aan energie en vertrouwen! Daarom willen wij jullie oproepen om met zo veel mogelijk supporters af te zakken naar de Boerenstraat om 18.00 uur om een erehaag te vormen voor de spelers. Zo kunnen we samen onze jongens naar de overwinning schreeuwen, want Leeuwen strijden samen!"

Waasland-Beveren roept op tot het dragen van een mondkapje, het houden van afstand en het plaatsnemen in uitgezette zones. Fakkels zijn verboden.

De heenwedstrijd in de play-offs om lijfsbehoud eindigde vorig weekend in 1-1 gelijkspel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport