Belgische bond: geen snel ontslag Wilmots

De Belgische voetbalbond neemt voorlopig nog geen afscheid van bondscoach Marc Wilmots. De leiding van de KBVB wil geen overhaaste beslissing nemen en het EK eerst uitgebreid evalueren.

Wilmots staat onder grote druk na de smadelijke nederlaag van België vrijdag in de kwartfinale op het EK tegen Wales (1-3). Doelman Thibaut Courtois en sterspeler Kevin De Bruyne uitten direct na de nederlaag stevige kritiek op de opvolger van Dick Advocaat. Veel supporters en journalisten schreeuwden ook om het ontslag van de bondscoach.

,,De nederlaag is net zoals bij de fans en het team ook bij de KBVB hard aangekomen", reageerde de Belgische bond zaterdag in een persbericht. ,,Na overleg tussen de bondsvoorzitter en de voorzitter van de technische commissie is besloten geen overhaaste beslissingen te nemen, maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de nationale ploeg. Beslissingen daaromtrent zullen bekend gemaakt worden als ze genomen zijn, maar moeten niet in de eerste dagen verwacht worden."

Adrenaline

Wilmots wordt verweten dat hij veel te weinig uit een 'gouden' generatie Belgische voetballers haalt. Hij liet vrijdag direct na de nederlaag al weten dat hij voorlopig niet opstapt. ,,Ik wil nu geen beslissing nemen, de adrenaline zit nog hoog'', zei hij. ,,Alles is mogelijk, maar op dit moment denk ik niet aan stoppen. Laat me even goed nadenken.''

Het contract van Wilmots bij de Belgische bond loopt tot het WK van 2018 in Rusland.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement