Belg Carrasco: we mogen Ronaldo nog geen halve kans geven

Belg Carrasco: we mogen Ronaldo nog geen halve kans geven ANP

België krijgt het zondag in de achtste finale van het Europees kampioenschap voetbal tegen Portugal vermoedelijk niet gemakkelijk. Dat is althans de mening van international Yannick Carrasco. "Het is een lastig scenario dat we nu krijgen voorgeschoteld. Maar als we iets willen bereiken moeten we ook van 'grote' tegenstanders kunnen winnen."

Ook bij een zege is de weg naar de finale nog lastig. Mogelijk wacht dan Italië in de kwartfinale. "Het parcours is ingewikkeld", zegt Carrasco, die het afgelopen seizoen met Atlético Madrid kampioen van Spanje werd. "Op het vorige WK werden we derde en hadden we ook moeilijke tegenstanders. Dat hoort erbij en we gaan het niet uit de weg. We weten wat we kunnen."

"Portugal heeft een heel complete ploeg, zowel offensief als defensief", vervolgt de speler. "Het zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden. We mogen Cristiano Ronaldo geen kans geven, zelfs geen halve kans. Hij kan altijd en overal scoren. Dat is zijn kracht. Maar er zijn meer spelers bij Portugal die een beslissende actie in huis hebben."

Carrasco speelde in de groepsfase mee tegen Rusland (3-0 zege) en Denemarken (2-1). Tegen Finland (2-0) bleef hij op de bank.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport