Bekerfinale Aris-Donar verschoven naar nieuwe seizoen

FOTO ANP

Het basketbalseizoen is afgelopen. De competitie wordt niet meer hervat. De bekerfinale tussen Aris Leeuwarden en Donar Groningen, die voor volgende week gepland stond, is verschoven naar het begin van het nieuwe seizoen.

Het bestuur van de Dutch Basketball League (DBL) heeft het seizoen vanwege de coronacrisis per direct beëindigd. De eerder al stilgelegde competitie op het hoogste niveau in Nederland levert daardoor dit jaar geen landskampioen op. Een kampioen aanwijzen vond het bestuur van de DBL niet passend, ,,gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin ons land verkeert”.

De bekerfinale wordt in overleg met de Nederlandse basketbalbond doorgeschoven als openingswedstrijd naar het begin van het nieuwe seizoen. De supercup (Landstede Hammers tegen de winnaar van de bekerfinale) wordt mogelijk een eindejaarsduel.

Voor deelname aan de Europa Cups wordt de huidige stand aangehouden. Landstede Hammers eindigt als eerste in de competitie en mag daardoor meedoen aan de Champions League. Donar eindigt als tweede, Heroes Den Bosch als derde en Zorg en Zekerheid Leiden als vierde. Welke clubs gaan inschrijven voor Europees basketbal wordt de komende maanden bepaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Aris