Beker: ONS haalt uit, Zeerobben kopje onder

ONS Boso Sneek heeft dinsdagavond door een 0-6 zege bij GRC Groningen de kwartfinale van de districtsbeker gehaald. Tweedeklasser Zeerobben ging met 4-0 onderuit bij Staphorst.

De Snekers hadden geen kind aan de zondag-tweedeklasser. Via Renco van Eeken, Danny Kampstra, Rein Weremeus-Buning en Martijn Roosenburg was het binnen een half uur al 0-4. Nog voor rust maakte Weremeus-Buning zijn tweede. Na de pauze was alleen Kampstra nog trefzeker: 0-6.

Zeerobben

Staphorst is in de zaterdagse hoofdklasse een van de concurrenten van Harkemase Boys in de titelstrijd. Zeerobben strijdt om promotie naar de eerste klasse. Hoewel de Harlingers niet slecht speelden, bleek Staphorst toch een stuk geroutineerder. De 1-0 ruststand was nog overbrugbaar, maar in de tweede helft ging het snel. Zeerobben kreeg drie treffers te verwerken uit spelhervattingen.

De loting voor de kwartfinale wordt woensdagavond verricht. Dan wordt ook nog de wedstrijd Bergum-Groningen gespeeld. Door het faillissement van WKE zitten er zeven ploegen in de kwartfinale. Eén club gaat bij de loting automatisch door naar de halve finale.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement