Bayern-trainer Flick wijdt eerste nederlaag aan gemiste kansen

Bayern-trainer Flick wijdt eerste nederlaag aan gemiste kansen ANP

Ondanks de nederlaag in eigen stadion tegen Paris Saint-Germain (2-3) vertrouwt trainer Hansi Flick erop dat Bayern München zich volgende week plaatst voor de halve finales van de Champions League. De titelhouder in het belangrijkste Europese bekertoernooi creëerde in München een groot aantal kansen. De afwezigheid van de geblesseerde topschutter Robert Lewandowski liet zich echter voelen.

"Dit is een zeer ongelukkige nederlaag", zei Flick. "PSG was bijzonder efficiënt en scoorde uit slechts een paar kansen drie keer. Wij domineerden de wedstrijd, hadden 31 schoten op doel. We speelden indrukwekkend. Helaas waren we voor het doel niet klinisch en efficiënt genoeg. Het team heeft 90 minuten lang gevochten op het veld en niet opgegeven. We hebben volgende week nog een wedstrijd in Parijs en we gaan er alles aan doen om daar een positief resultaat te behalen. We willen naar de halve finales, deze uitslag verandert daar niets aan."

Flick moest zijn eerste nederlaag in de Champions League incasseren. Onder zijn leiding had de Duitse kampioen hiervoor vijftien keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Acht maanden geleden was Bayern München in de finale van de Champions League met 1-0 te sterk voor PSG.

Flick moest voor rust al twee keer wisselen. Verdediger Niklas Süle en middenvelder Leon Goretzka liepen beiden een spierblessure op. Onduidelijk is hoe lang ze zijn uitgeschakeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport