Bayern-aanvaller Müller aast nog steeds op meer interlands

Bayern-aanvaller Müller aast nog steeds op meer interlands ANP

Thomas Müller wil nog steeds terugkeren in de nationale voetbalploeg van Duitsland, hoewel bondscoach Joachim Low de aanvaller van Bayern München twee jaar geleden afschreef. "Ik wil nog steeds dolgraag meedoen op het EK komende zomer. We zullen zien of het er nog van komt", zei de 31-jarige aanvaller, die net als verdedigers Mats Hummels en Jérôme Boateng deel uitmaakte van de Duitse ploeg die in 2014 wereldkampioen werd. Löw kondigde twee jaar geleden een verjonging aan en zei destijds het drietal niet meer nodig te hebben.

Löw lijkt inmiddels enigszins terug te komen op zijn besluit. Niet in de WK-kwalificatieduels die deze maand beginnen, maar mogelijk wel op het EK in juni en juli. "Je moet een proces van verjonging niet volledig onderbreken, maar een kleine tijdelijke aanpassing zou kunnen", zei Löw zaterdag. "Het is onze plicht met de beste spelers en het beste team de kans op succes zo groot mogelijk te maken."

Müller heeft er wel oren naar om met "de jongens van deze generatie" mee te doen, maar liet meteen weten dat een beslissing niet aan hem is. "We zullen zien of de finale van de Champions League, ons hoofddoel bij Bayern, het einde van dit seizoen zal betekenen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport