Basketballers Aris weer stap dichter bij bekerfinale

FOTO ANP

Voor Aris Leeuwarden is de nationale bekerfinale een flinke stap dichterbij. De basketbalploeg van Ferried Naciri won de eerste halve-finalepartij in en tegen Den Helder donderdag met 58-56. Zaterdag is de return in sporthal Kalverdijkje.

In de wedstrijd tegen de Suns speelde Aris lange tijd uitstekend. Met uitzondering van de slotfase, toen de Leeuwarders een paar keer slordig balverlies leden, toonde het nog altijd gehavende team een enorme vechtlust.

Aris beet zich in de thuisploeg vast en liet eigenlijk niet meer los. En dus was het verschil met afgelopen zaterdag, toen Den Helder in competitieverband geen kind aan Aris (76-51) had, erg groot.

Net als toen moest Aris het stellen zonder Arunas Mikalauskas. De Litouwer zat wel op de bank, maar speelde geen minuut. Cedric DeDecker deed wel weer mee. De Belgische guard (7 punten) zag vervolgens dat twee teamgenoten uitblonken.

Andy Marzurczak kwam tot maar liefst 21 punten en 7 rebounds. Graig Osaiskwuwuomwan deed met 19 punten en 9 rebounds ook van zich spreken. Verdedigend stonden de Leeuwarders hun mannetje. Aris pakte in totaal 45 rebounds; behoorlijk meer dan de 32 van Den Helder.

De nummers zeven en acht van de reguliere competitie treffen elkaar zaterdagavond dus opnieuw. Het duel in Leeuwarden begint om acht uur. De winnaar speelt op 29 maart in Martiniplaza tegen Donar. De hoop op de eerste grote prijs voor een Friese basketbalploeg is derhalve springlevend.