Basisplaats voor Ibrahimovic in Europa League

Manchester United speelt donderdag op Old Trafford in de Europa League tegen Zorja Loegansk met Zlatan Ibrahimovic in de spits. In het eerste groepsduel, dat bij Feyenoord verloren ging, gunde coach José Mourinho de Zweedse routinier nog rust.

,,Dat is nu niet nodig'', zei de Portugees. ,,Zlatan speelt deze week nog twee wedstrijden voor ons en heeft daarna genoeg tijd om uit te rusten.'' Daarmee doelde Mourinho op de aankomende interlandperiode, waarin Ibrahimovic niet in actie komt. Hij stopte na de Europese titelstrijd deze zomer in Frankrijk als international.

Of Wayne Rooney van de partij is tegen de Oekraïense opponent is onduidelijk. Misschien houdt Mourinho de Engelse international uit voorzorg aan de kant. Rooney heeft last van zijn rug.

Luke Shaw

Luke Shaw ontbreekt zeker bij de Engelsen. De verdediger is ziek. Daar staat de terugkeer van de van een blessure herstelde aanvaller Anthony Martial tegenover.

Na het verlies in de Kuip rest ManUnited volgens Mourinho slechts een optie. ,,We moeten winnen om kansen op plaatsing in de volgende ronde in eigen hand te houden. De opdracht is daarom duidelijk.''

In de eerste wedstrijd speelde Zorja gelijk tegen Fenerbahçe, dat donderdag de tegenstander van Feyenoord is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement