Barça-coach Koeman blijft het oneens met schorsing na commentaar

Barça-coach Koeman blijft het oneens met schorsing na commentaar ANP

Coach Ronald Koeman van FC Barcelona heeft nog eens uitgehaald naar de Spaanse voetbalbond die hem een schorsing van twee wedstrijden heeft opgelegd voor denigrerend taalgebruik naar een assistent-scheidsrechter. De coach mag daardoor niet op de bank zitten tijdens de topper tegen Atlético Madrid van zaterdag.

"Ik heb het gevoel dat het iets persoonlijks is, ja", reageerde Koeman op de persconferentie voor de wedstrijd vrijdag. "Als je zegt, 'wat een kerel', is dat niet beledigend en het is dan ook geen reden om iemand voor twee duels te schorsen. Dus ja, ik heb het gevoel dat het dieper gaat."

Barcelona ligt 2 punten achter op Atlético en kan de koploper uit La Liga met een overwinning passeren. Real Madrid, dat tweede staat, heeft evenveel punten als Barcelona en treft zondag nummer 4 Sevilla.

Trouw aan onszelf

Koeman benadrukte dat zijn ploeg de speelwijze niet zal aanpassen tegen de Madrilenen. "Barça is een ploeg die wil aanvallen en daar blijven we trouw aan, trouw aan onszelf, en dat veranderen we niet. We verwachten dat zij ons niet veel ruimte zullen laten als ze de bal niet hebben."

Volgens de coach is de afgelopen week niet anders dan andere weken geweest. "Je hoeft niets anders te doen, want de spelers weten hoe belangrijk deze wedstrijd is. Ik ben ervan overtuigd dat als we vier resterende wedstrijden winnen, we de titel pakken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport