Babel mist ook uitduel van Ajax met SC Heerenveen

Ryan Babel mist zaterdag ook de uitwedstrijd van Ajax tegen SC Heerenveen. De aanvaller is nog niet helemaal hersteld van een kuitblessure die hij vorige week opliep. "Hij heeft de training inmiddels hervat", legde trainer Erik ten Hag uit. "Maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor hem."

Ten Hag kan ook nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Joël Veltman, Noussair Mazraoui, David Neres en Zakaria Labyad.

Winston Bogarde zit naast trainer Ten Hag en zijn assistent Michael Reiziger op de bank. Hij vervangt Christian Poulsen, die komende week net als een inspanningsfysioloog en fysiotherapeut uit voorzorg thuis moet blijven.

Slechte serie

Poulsen vierde vorige week zijn 40e verjaardag in Nederland. Daarbij was ook de Deense oud-international Thomas Kahlenberg aanwezig. Bij hem werd woensdag het nieuwe coronavirus aangetroffen. Ten Hag is niet bang dat zijn spelers erg geschrokken zijn van het nieuws over Poulsen. "Zij zijn goed voorgelicht door onze dokter", zei hij. "Poulsen heeft ook nog geen symptomen. Hij zit uit voorzorg thuis."

Ajax wil tegen sc Heerenveen een einde maken aan een serie slechte resultaten. De club verloor maar liefst acht keer sinds december, maar voert de ranglijst van de eredivisie nog wel aan op basis van een beter doelsaldo dan AZ.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PREMIUM-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PREMIUM-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder PREMIUM, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement