Baas Juventus: Super League kan nog steeds 100 procent slagen

Baas Juventus: Super League kan nog steeds 100 procent slagen ANP

Voorzitter Andrea Agnelli van Juventus gelooft nog steeds dat de Super League een groot succes kan worden, ondanks dat de zes Engelse voetbalclubs zich hebben teruggetrokken uit het project. "Er is een 'bloedpact' gesloten tussen de clubs, we zullen doorzetten. Dit project heeft nog steeds 100 procent kans van slagen", aldus de baas van de topclub uit Turijn in de krant La Repubblica.

Juventus is een van de twaalf clubs die de Super League willen oprichten uit onvrede over de gang van zaken in onder meer de Champions League. Agnelli benadrukte in het interview dat de nieuwe liga absoluut geen bedreiging vormt voor de nationale competities. "Daar willen we aan blijven meedoen, daar is grote bereidheid voor", aldus de Italiaan, die zware kritiek kreeg te verduren van de Europese bond. De UEFA dreigde de clubs die de Super League wilden vormen uit de Europese en nationale competities te zetten. "Machtsmisbruik en volkomen illegaal. Dat dreigement heeft veel weg van een dictatoriaal regime."

De overgebleven zes clubs - naast Juventus zijn dat Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, AC Milan en Internazionale - willen nadenken over een andere opzet van de Super League. "Met altijd in ons achterhoofd het streven om onze fans de best mogelijke ervaring te bieden, terwijl we tegelijkertijd de solidariteitsbijdragen voor het gehele voetbal zullen verbeteren", luidde een gezamenlijke verklaring.

Agnelli hoopt dat de UEFA bereid is te onderhandelen. "De bestuursorganen FIFA en UEFA hebben veel verdiend dankzij onze spelers, maar hielpen ons niet in crisismomenten. Zij moeten kiezen: of ze zijn toezichthouders of ze zijn commerciële promotors."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport