BMX'er Kimmann pakt zilver op WK

BMX'er Niek Kimmann is er zondag in Medellín net niet in geslaagd om zijn wereldtitel te prolongeren. Kimmann moest in de finale op het olympische onderdeel supercross genoegen nemen met zilver. Op de eindstreep kwam hij een fractie van een seconde (0.048) tekort tegen de Franse winnaar van het goud, Joris Daudet. Het brons was voor de Amerikaan Nicholas Long.

Twan van Gendt was de enige andere Nederlander in de eindstrijd. Hij werd zesde.

Kimmann verraste vorig jaar in Zolder met zijn eerste wereldtitel. Zaterdag won in hij in Colombia nog het goud op het onderdeel tijdrit. In de finale van de supercross keek hij de hele race tegen de rug aan van de latere winnaar. Op het laatste stukje kwam de net twintigjarige fietscrosser uit Lutten nog heel dichtbij maar het was net niet genoeg voor goud.

Jelle van Gorkom, die vorig jaar in Zolder nog het zilver veroverde, strandde zondag al in de achtste finales. Van Gorkom miste in Medellín nog wedstrijdritme na het herstel van een recente sleutelbeenblessure. Hij had al voldaan aan de eisen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Routinier Raymon van der Biezen strandde in de kwartfinales en moet daarom zijn derde deelname aan de Olympische Spelen uit zijn hoofd zetten. Vier jaar geleden in Londen werd Van der Biezen nog vierde. Dave van der Burg kwam door een harde val ook niet verder dan de kwartfinale.

De resultaten van de mannen betekenen dat bondscoach Bas de Bever zich het hoofd niet hoeft te breken over zijn selectie voor Rio de Janeiro. Nederland mag drie BMX'ers afvaardigen en alleen Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt hebben zich gekwalificeerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement