Atleten gaan los in Rio de Janeiro

Halverwege de Olympische Spelen mogen de atleten eindelijk los in Rio de Janeiro. In het Olympisch Stadion komen vrijdag onder anderen Sifan Hassan, Maureen Koster (beiden series 1500 meter), Susan Kuijken, Jip Vastenburg (10.000 meter), Melissa Boekelman (kogelstoten) en de meerkampsters Nadine Broersen, Anouk Vetter en Nadine Visser in actie. Dafne Schippers loopt de series van de 100 meter, het onderdeel waarop ze bij de laatste WK zilver pakte.

De drie overgebleven dressuurruiters (Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout) hopen Nederland aan een medaille te helpen in de landenwedstrijd. Oranje gaat de Grand Prix Special in als vierde, na de Grand Prix van woensdag en donderdag waarin Adelinde Cornelissen met Parzival moest opgeven.

Ranomi Kromowidjojo begint in het zwembad aan de verdediging van haar olympische titel op de 50 meter vrije slag. Voor schoonspringster Uschi Freitag staat de kwalificatie op de 3 meterplank op het programma. Op de tatami staan de zwaargewichten Roy Meyer (+100 kilogram) en Tessie Savelkouls (+78 kg) voor de zware opdracht om de Nederlandse judoploeg nog een medaille te bezorgen.

De hockeysters spelen tegen Nieuw-Zeeland, de mannen treffen Duitsland in een herhaling van de olympische finale van vier jaar geleden in Londen. De handbalsters nemen het op tegen Zweden, de volleybalsters spelen tegen Puerto Rico en voor de tafeltennissters begint het landentoernooi. Op de wielerbaan komen de sprinters in actie.

Bij het roeien gaan Ilse Paulis en Maaike Head in de lichte dubbeltwee voor goud. Het ijzersterke duo zegevierde eerder in Rio zowel in hun serie als in de halve finale. De finale begint om 15.32 uur Nederlandse tijd. De Holland Vier strijdt vanaf 16.24 uur om de medailles.

Handboogschutter Sjef van den Berg mikt op een medaille op het onderdeel recurve. Hij begint in het befaamde Sambódromo om 14.00 uur aan zijn achtste finale.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement