Atleten bij EK niet bang voor overbelasting

Topatleten die deze week in Amsterdam deelnemen aan de Europese kampioenschappen zijn niet bang voor overbelasting vanwege de combinatie van dit toernooi met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Die beginnen al over vijf weken.

,,Vier jaar geleden won ik in Helsinki de Europese titel en dat hielp me om later bij de Spelen in Londen ook goud te winnen'', zo keek de Franse polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie dinsdag in het Stedelijk Museum terug op die beide successen. De Britse verspringer Greg Rutherford sloot zich bij hem aan. ,,Het winnen van een titel is een grote drijfveer om ook daarna weer goed te presteren'', zei hij.

De Europese atletiekfederatie koos vier jaar geleden voor het eerst voor een EK in een olympisch jaar. Meerkampster Nadine Broersen toonde zich iets gereserveerder. ,,Voor atleten op individuele onderdelen lijkt het me geen probleem, maar een zevenkamp is toch iets anders'', aldus de winnares van het zilver bij de EK van twee jaar geleden in Zürich. ,,Ik wil hier vrijdag en zaterdag goed presteren. Maar ik zal geen risico’s nemen. Rio is toch belangrijker en als er iets misgaat, is er weinig tijd voor herstel. Niet voor niets besloot ik vier jaar geleden in Helsinki niet mee te doen. Nu de EK in Amsterdam zijn, ligt dat voor mij anders.''

De 34-jarige Rutger Smith hoopt bij de kwalificatie discuswerpen op het open Museumplein op wind uit de goede richting. Hij is nog altijd op jacht naar de olympische limiet van 65 meter, anderhalve meter verder dan hij dit seizoen tot nu toe wierp.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement