Atalanta wint ook zesde duel na hervatting Serie A

Atalanta wint ook zesde duel na hervatting Serie A ANP

Atalanta Bergamo heeft ook het zesde duel na de competitiestop vanwege de coronacrisis gewonnen. De ploeg uit het zwaar getroffen gebied versloeg op eigen veld Sampdoria met 2-0 en bezet in ieder geval voor even de derde plaats in de Italiaanse Serie A. Het verschil met koploper Juventus is nog wel negen punten. Zorgen om deelname aan de Champions League af te dwingen hoeft de ploeg waarvoor de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer uitkomen, zich niet te maken.

De Roon kreeg rust en begon op de bank bij de stuntploeg van coach Paulo Fonseca die in augustus ook terugkeert in het eindtoernooi van de Champions League van dit seizoen. De doelpunten vielen laat. Verdediger Rafael Tolói opende een kwartier voor tijd met een kopbal de score. Luís Muriel zorgde vijf minuten voor tijd voor de 2-0. Atalanta passeerde Internazionale op de ranglijst, maar de club uit Milaan gaat donderdag nog op bezoek bij Hellas Verona.

AS Roma versloeg Parma met 2-1 en passeerde Napoli. Roma, zonder Justin Kluivert, staat nu vijfde en heeft op basis van die positie recht op deelname aan de groepsfase van de Europa League.