Atalanta met Van Roon en Lammers in selectie, Hateboer ontbreekt

Atalanta met Van Roon en Lammers in selectie, Hateboer ontbreekt ANP

Coach Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Marten de Roon en Sam Lammers opgenomen in zijn selectie voor de eerste wedstrijd tegen Real Madrid, woensdag in de achtste finales van de Champions League. Hans Hateboer ontbreekt in Bergamo vanwege een enkelblessure, die hem nog enige tijd aan de kant zal houden. Volgens Italiaanse media moet de Nederlander mogelijk een operatie ondergaan.

Gasperini zei niet zoveel waarde te hechten aan het grote aantal afwezige spelers bij Real Madrid. "Dat telt voor mij niet echt mee. In de Champions League beschikt Real Madrid altijd over extra kwaliteit en kracht. Ik weet zeker dat ze er tegen ons weer zullen staan."

Bij Real Madrid, dat in de Spaanse competitie soms wat grillig presteert, zijn onder anderen Eden Hazard, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo en Eder Militao niet beschikbaar. De Franse topspits Karim Benzema is een twijfelgeval.

"We richten ons nu op de spelers die we wel kunnen opstellen", merkte coach Zinédine Zidane op. "Ook in deze wedstrijd gaan we voor de winst. Dat doen we bij Real altijd."

Real Madrid won de Champions League in 2018 voor de laatste keer. Daarna ging de 'Koninklijke' in de achtste finales onderuit tegen Ajax (2019) en Manchester City (2020).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport