Arsenal vreest voor te weinig spelers

Arsenal vreest voor te weinig spelers ANP

Arsenal-trainer Mikel Arteta vreest dat hij na de nederlaag bij Manchester City (3-0) voor de volgende wedstrijd in de Premier League te weinig spelers heeft. Van de toch al niet geheel fitte selectie raakten in het duel van woensdag nog eens twee man geblesseerd en kreeg er één de rode kaart. Zaterdag wacht alweer de volgende confrontatie, tegen Brighton & Hove Albion.

Granit Xhaka en Pablo Mari vielen in Manchester al snel geblesseerd uit. David Luiz, die inviel voor Mari, hield kort na rust een doorgebroken speler vast, kreeg een strafschop tegen én kon vertrekken. Hem wacht een schorsing. "Ik ga eerst maar eens kijken wie er het komend weekeinde kan spelen", zei Arteta. "Daarna ga ik over de opstelling nadenken."

Helemaal ontevreden was hij niet na de ruime nederlaag. "We hadden het moeilijk, maar ook met een man minder zijn we niet weggespeeld. Wat dat betreft hebben de jongens het goed gedaan."

Na een stop van honderd dagen werd het voetbal in de Premier League woensdag hervat met twee inhaalduels. De wedstrijden volgen elkaar nu in hoop tempo op. Trainers vrezen voor overbelasting omdat spelers zich niet goed op Project Restart hebben kunnen voorbereiden.