Arnhem loopt uit voor Dumoulin

Honderden fans omsingelden zaterdag in Arnhem de bus van wielerploeg Giant-Alpecin om een glimp op te vangen van Tom Dumoulin. Gejuich steeg op toen de Limburger zich buiten meldde voor wat korte interviews. De mobiele telefoons probeerden de rozetruidrager te vangen, de leider in de Ronde van Italië onderging het met een glimlach.

,,Nee, ik heb niet in de roze trui geslapen'', vertelde hij Kenny van Hummel, oud-wielrenner en tijdelijk reporter voor Omroep Gelderland. Fans probeerden zijn aandacht te trekken, maar Dumoulin gaf rustig antwoord op alle vragen. Ja, hij vreest de Duitser Marcel Kittel, die zaterdag of zondag de leiding al weer kan overnemen. En nee, hij liep niet met zijn hoofd in de wolken. ,,Het is heel mooi om mee te maken. Ik probeer ervan te genieten. Maar ik ben altijd weer snel terug op aarde.''

Teambaas Iwan Spekenbrink wilde niet spreken van het hoogtepunt in de geschiedenis van de ploeg. ,,We hebben meer memorabele momenten beleefd. Maar dit is mooi. Vier van onze renners reden een voortreffelijke tijdrit in Apeldoorn, op iets meer dan 10 kilometer van ons hoofdkantoor in Deventer. Het is ook bijzonder als je weet waar we vandaan komen.'' Bij een zwaar trainingsongeval in januari in Spanje raakten zes renners, onder wie de Duitser John Degenkolb, gewond.

Dumoulin reed van de bus door een haag van mensen naar het startpodium. Met roze ballonnen, discoklanken en geschreeuw van duizenden fans werd hij begroet. Het werd pas rustig voor de man in het roze toen de rit van start ging.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement