Aris wint met een punt verschil in Weert

FOTO ANP

De basketballers van Aris hebben donderdagavond de uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg met miniem verschil gewonnen. Het duel in Weert eindigde in 59-60.

Door de overwinning heeft Aris het gat met de Limburgers op de ranglijst verkleind tot twee punten. De Leeuwarders moeten over Weert heen, willen ze nog kans maken op de laatste play-offplaats. Eindigen beide teams gelijk na de reguliere competitie, dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag en dat is in het voordeel van de Limburgers.

Aris had eigenlijk met meer dan acht punten verschil moeten winnen. Gezien het niet al te beste spel van Weert lag die mogelijkheid er ook, maar Aris kende ook zijn dipjes. Bovendien raakte het team al snel man-in-vorm Craig Osaikhwuwuomwan kwijt met een knieblessure en had Samuel Idowu niet zijn avond.

Desondanks was Aris de betere ploeg. Wel verkwanselden de Leeuwarders in de slotminuut nog een voorsprong van vijf punten, maar een rake vrije worp van topscorer Andy Mazurczak - goed voor twintig punten - was goed voor de overwinning.