Aris verliest laatste competitieduel in slotseconde (met samenvatting en interviews)

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben de laatste wedstrijd van de ingekorte competitie op sneue wijze verloren. In een gelijkopgaand duel met The Hague Royals werd een buzzer beater de thuisclub fataal: 61-63.

Er stond in het Kalverdijkje niet veel meer dan eer op het spel voor Aris na een teleurstellend verlopen korte competitie, waarin uiteindelijk slechts viermaal werd gewonnen in 21 wedstrijden. De wedstrijd tegen The Hague Royals diende dan ook vooral als opwarmer voor het bekertreffen tegen diezelfde Haagse club zaterdagmiddag om 16.00 in de Hofstad.

Aanvankelijk leek Aris weinig inspiratie te hebben voor een positieve afsluiter. De ploeg van coach Ferried Naciri begon ongeconcentreerd, maar herstelde zich halverwege het eerste kwart en stond bij rust zelfs op een bescheiden voorsprong (23-20). ,,Zo’n slap begin is niet te verklaren. Daar is geen enkel excuus voor. Het gaat met ups en downs, niet alleen in deze wedstrijd’’, sprak Naciri.

Verval trad in het derde kwart opnieuw in, waarop wederom een opleving volgde van de Leeuwarders in de slotfase. ,,We creëren genoeg richting de basket, maar we moeten gewoon zestien punten erbij maken.’’ De gebrekkige scherpte kwam Aris duur te staan. Bij 61-61 sloeg Eric Kibi in de buzzer alsnog toe, waardoor de gasten er met de winst vandoor gingen. Naciri: ,,Je verdient het om de winst te pakken, als je het einde van de wedstrijd bekijkt. Alleen verdien je het ook weer niet, omdat je de bal bij je moet houden en dat laatste schot moet binnen schieten. En dan is er balverlies en dan krijgen zij nog een kans…Dat had gewoon nooit moeten gebeuren.’’

Mannen, Dutch Basketball League: Aris Leeuwarden - The Hague Royals 61-63 (23-20, 15-16, 9-15, 14-12).

Topscorers Aris: Chad Frazier 18, Giannis Dimakopoulos 12, Cedric Dedecker 11, Reinder Brandsma 7, Tim Hoeve 6

Topscorers The Hague Royals: Tim Troussel 22, Deividas Kumelis 13, Casey Lopes 8, Eric Kibi 8, Alhassan Barrie 6

loading  

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Aris
Video