Aris plaatst zich na thriller voor bekerfinale (met samenvatting en interviews)

Aris staat op 29 maart in de bekerfinale tegen Donar. De Leeuwarder basketballers keken zaterdagavond in het Kalverdijkje lang tegen een achterstand aan, maar sloegen in de slotseconden alsnog toe: 67-66.

Het nerveus ogende Aris begon stukken minder dan in de heenwedstrijd van donderdag en keek na het eerste kwart tegen een ruime achterstand aan: 9-20. Liefst acht keer gooide Aris de bal weg, terwijl het aanvallend te veel leunde op de ingevingen van pointguard Andy Mazurczak.

Driepunter in de buzzer

Ook in het tweede bedrijf ging er veel mis bij de thuisploeg, maar wel kwam er meer evenwicht in de strijd. Met een driepunter in de buzzer zorgde Cedric Dedecker ervoor dat Aris het tweede kwart zelfs won. De ruststand 32-40 bood bovendien nog hoop, ook al omdat Aris de eerste wedstrijd met 2 punten verschil had gewonnen.

Die hoop leek vijf minuten voor tijd verdwenen toen Den Helder opnieuw een gat van 11 punten sloeg (54-65) en het beste er wel af leek te zijn bij Aris. Maar juist op dat moment vielen de driepunters goed bij de thuisploeg en bleek dat wonderen toch nog bestaan.

Aris viert de overwinning

loading

Interview met Craig Osaikhwuwuomwan

loading

Interview met Torben Tönjann

loading