Aris laat de wedstrijd in het laatste kwart door de vingers glippen tegen BAL (met samenvatting en interviews)

Een echte wedstrijd, dat had Aris een tijdje niet meer meegemaakt. Het ging zaterdagavond in het Kalverdijkje in Leeuwarden drie kwarten lang gelijk op tussen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert en de mannen van coach Ferried Naciri, maar uiteindelijk had BAL de langste adem.

In de eerste helft gonsde het op en neer: het eerste kwart was voor Aris (16-8), terwijl BAL in het tweede kwart domineerde (9-23). Na de rust zetten beide teams een tandje bij en werd het een strijd. Door een onsportieve fout van Björn de Vries kon BAL een klein gaatje slaan in het derde kwart. In het vierde kwart liep BAL mede dankzij de goed spelende Quatarrius Wilson weer uit, dit werd Aris fataal. Aan het einde van het vierde kwart stond een stand van 57-72 op het scorebord.

Lichtpuntje voor Aris was de terugkeer van de ervaren Chad Frazier, hij was er de laatste wedstrijden niet bij vanwege een blessure. Voor de rest was het de wedstrijd van de technische mankementen: eerst lieten de Leeuwarder schotklokken het afweten en moesten de reserveklokken geïnstalleerd worden (dit gebeurde in het eerste kwart) en in het laatste kwart zorgde een dunk van BAL-speler Wilson ervoor dat de basket niet meer recht stond.

Bij Aris waren Giannis Dimakopoulos met 15 punten en Sjoerd Koopmans met 10 punten goed op schot, bij BAL eindigden Quatarrius Wilson met 16 punten (en 11 rebounds, een double-double dus) en Trevor Jasinsky met eveneens 16 punten bovenaan de scorelijst.

Aris heeft nog twee wedstrijden te spelen: een uitwedstrijd tegen de Almere Sailors op zaterdag en donderdagavond in het Kalverdijkje tegen The Hague Royals.

Bekijk hieronder de interviews met Sjoerd Koopmans en Ferried Naciri.

loading

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Aris
Basketbal
Video