Argentijnse voetbalbond neemt de tijd

De Argentijnse voetbalbond (AFA) gaat zich ,,in alle rust'' beraden over de situatie rond de nationale ploeg. Bij terugkeer in Buenos Aires na de uitschakeling op het WK zei Jorge Miadosqui namens de AFA dat er zeker nog geen sprake is van ontslag van bondscoach Jorge Sampaoli. ,,Niemand van de bond heeft hem gevraagd terug te treden'', zei Miadosqui. ,,Hij heeft nog een contract en er zijn genoeg zaken om te analyseren.'' Argentinië vloog er na een al niet te best optreden in de groepsfase in de achtste finales uit tegen Frankrijk.

Sampaoli is amper een jaar bondscoach van Argentinië. De bond moest hem uitkopen bij het Spaanse Sevilla. Zijn contract loopt tot en met het WK van 2022 in Qatar. Met de benoeming van de zevende bondscoach sinds 2004 hoopten de Argentijnen op enige continuïteit. Ontslag zou ook een financiële aderlating zijn.

Miadosqui wees ook op het 'project Qatar 2022', maar gaf ook toe dat de ploeg naar Rusland was gereisd met de intentie wereldkampioen te worden. Behalve Diego Maradona, die zichzelf al naar voren schoof, wordt ook Ricardo Gareca als een mogelijke opvolger genoemd. De zestigjarige Argentijn leidde Peru naar het WK.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement